FRANȚA – PODURI ȘI TUNELURI

Toate podurile și tunelurile cu plată din Franța pot fi plătite cu legitimații de taxare rutieră electronică Axxès: viaductul Millau, Podul Tancarville și Podul Normandiei cu posibile reduceri de preț în funcție de numărul lunar de traversări, podul insulei Ré, tunelul Maurice Lemaire, tunelurile Prado din Marsilia, duplexul A86 din regiunea pariziană. Transportatorii de mărfuri și de călători sunt cei vizați pentru a face obiectul taxelor de drum din Franța. Cu toate acestea, pentru Eurotunnel sau pentru a lua un feribot, dat fiind că este vorba despre un alt sistem, nu ezitați să contactați Axxès pentru a vă oferi o soluție la acestea. Toate ofertele Axxès vă oferă posibilitatea de a vă plăti taxele de drum aferente acestor poduri și tuneluri din Franța.


Cine este Axxès?

Descoperiți celelalte oferte și servicii propuse

FRANȚA/ITALIA: TUNELUL FRÉJUS, TUNELUL MONT-BLANC

Doriți să traversați Alpii prin tunelurile Fréjus și Mont-Blanc?

Toate vehiculele de transport de călători pot trece prin ambele tuneluri. În ceea ce privește transporturile de mărfuri, sunt acceptate clasele 3, 4, B, C și MD, F, D, E. Sunt excluse vehiculele de transport de mărfuri din clasele de poluare Euro 0-1-2-3 & 4.

Tunelul rutier Fréjus, dat în folosință în 1980, cu o lungime de 12,87 km, leagă Franța și Italia. Punte de legătură între regiunile Savoia și Piemont, acesta este astăzi unul dintre principalele puncte de trecere rutieră din Alpii de Nord. Este format dintr-un tub cu două benzi de circulație.

Tunelul Mont-Blanc leagă Chamonix-Mont-Blanc, în Haute-Savoie, Franța, de Courmayeur, în Valea Aosta, Italia. Măsurând 11,6 km (aproximativ 12 minute), când a fost inaugurat în 1965, era cel mai lung tunel rutier din lume. Acesta a făcut posibilă reducerea traseului de la Chamonix la Aosta cu 60 de km și, mai ales, să nu se mai depindă de închiderea pe timp de iarnă a trecătorilor montane, facilitând, astfel, deplasările între Franța și Italia.

Abonați-vă la oferta Alpine Tunnels by Axxès:
  • Un singur card pentru ambele tuneluri
  • Numai datorită Axxès, o reducere de până la 22% față de prețurile publice pentru treceri
  • Reducere anuală aplicată la valoarea totală a consumului pe anul anterior
  • Plata la sfârșitul lunii pe o singură factură
  • Treceri nelimitate
  • Fără rezervare
  • Gestionați-vă facturile și consultați-vă cheltuielile online

BELGIA – TUNELUL DIN LIEFKENSHOEK

Tunelul din Liefkenshoek este un tunel cu plată având o lățime de 31,25 m, o lungime de 1,374 km și o înălțime de 9,42 metri pătrați și fiind compus din două tuburi rutiere destinate circulației, fiecare având câte 2 benzi și câte o bandă de urgență.

Deschis circulației în 1991, acest tunel este situat la nord-vest de orașul Anvers, care se află în apropiere de locul numit „Liefkenshoek”, sub fluviul Escaut, în Provincia Anvers din Belgia.

Transportatorii de mărfuri și de călători sunt cei care fac obiectul taxei de trecere a acestui tunel.


GERMANIA – HERRENTUNNEL

Herrentunnel este un tunel rutier aflat în Germania, cu o lungime de 780 de metri și situat sub râul Trave. Acesta leagă Lübeck și Travemünde. Este vorba despre al doilea tunel cu platădin Germania, deschis în 2005. Transportatorii de mărfuri și de călători sunt cei care fac obiectul taxei de trecere a acestui tunel.

Acest tunel permite evitarea blocajelor din trafic și economisirea timpului.


SUEDIA: TUNELUL ȘI PODUL DIN

ØRESUND: un pod, un tunel

Rețeaua este gestionată de către Oresundsbro Konsortiet, o entitate deținută de statele danez și suedez. Această rețea se compune din 16 km de benzi de circulație pentru autovehicule precum și dintr-o cale ferată, acestea legând Copenhaga de Malmö. Infrastructura este împărțită în două părți: un tunel și un pod. (Sistem semi-deschis, cu o singură stație de taxare situată de partea suedeză).

Cum se calculează taxa de drum din ØRESUND?

Cei vizați sunt transportatorii de mărfuri și de călători. Valoarea taxei de drum este calculată în funcție de lungimea și de înălțimea vehiculului care traversează ØRESUND, pe baza datelor citite pe parcursul traseului de către antenele DSRC. Moneda utilizată este coroana daneză. Facturarea se va face în euro aplicându-se cursului de schimb oficial.

Cum funcționează reducerile de preț pentru ØRESUND?

Beneficiați de reduceri de până la 63 % în funcție de numărul de treceri anuale efectuate prin Øresund.

Fie că sunteți administrator al unei flote sau conducător de vehicule de peste 3,5 tone, vă puteți înscrie la programul de reduceri de preț din Øresund, BroPas® Business. Acesta depinde de cifra de afaceri realizată referitoare la taxa de drum, în funcție de numărul de treceri anuale efectuate către Øresund. Aderarea la program este gratuită pentru vehiculele grele. Tranzacțiile cu reduceri vă vor fi transmise prin intermediul Axxès.

Pentru a vă permite să câștigați timp, Axxès se poate ocupa de înregistrarea dumneavoastră în programul BroPas® Business.

Încă de la prima trecere, beneficiați deja de o reducere de 50 %. Ieșiți în câștig încă de la prima tranzacție!


DANEMARCA: PODURILE ȘI TUNELURILE DIN STOREBAELT

În Danemarca, există 2 poduri și 1 tunel feroviar. Rețeaua de taxare este formată dintr-o serie de structuri inginerești de 18 km, care leagă partea continentală a Danemarcei de insula Zealand, unde se află capitala, Copenhaga.

Cum se calculează taxa de drum din STOREBÆLT?

În funcție de lungimea și înălțimea vehiculului, taxa de drum este calculată de către A/S Storebælt pe baza datelor citite pe parcursul traseului de către antenele DSRC. Moneda utilizată este coroana daneză. Facturarea se va face în euro aplicându-se cursului de schimboficial. Transportatorii de mărfuri și de călători sunt cei care fac obiectul acestei taxe de drum.

Cum funcționează reducerile de preț pentru STOREBÆLT?

Vă puteți înscrie la programul de reduceri de preț din Storebælt: Storebælt Business®. Pentru a beneficia de programul de reduceri Green Discount, clientul trebuie să își înregistreze mai întâi vehiculului la Storebælt Business Agreement. Înscrierea este gratuită pentru vehiculele a căror țară de înmatriculare este Danemarca, Suedia, Olanda, Lituania și Finlanda = gratuite. Pentru celelalte țări: se va aplica o taxă de 600 DKK (aproximativ 81€) Programul de reduceri de preț este rezervat vehiculelor echipate cu următoarele tipuri de motor: Diesel EURO 6, electric și pe bază de hidrogen. Prin intermediul acestuia, se oferă o reducere de 13 % la călătorii.