AXXÈS ÎN SLUJBA OPERATORILOR DE TRANSPORT

Aparatul nostru de taxare rutieră electronică, B’moov, permite camioanelor și autocarelor să achite cu ușurință taxele atunci când acestea trec prin stațiile de taxare din Franța, Elveția, Liechtenstein, Germania, Belgia, Italia, Austria, Polonia, Ungaria, Spania, Portugalia, pe podurile și tunelurile care leagă Danemarca de Suedia (Øresund – Storebælt).


Bmap by Axxès

Simulatorul pentru rețelele taxate

TAXA PE KILOMETRU ÎN BELGIA

TAXA PE KILOMETRU ÎN BELGIA

La 1 aprilie 2016, cele trei regiuni din Belgia, reunite sub entitatea inter-regională Viapass au introdus taxa pe kilometru pentru vehiculele de transport de marfă a căror masă maximă autorizată depășește 3,5 tone (masa maximă tehnic admisibilă, MMTA).

Această taxă pe kilometru se aplică rețelelor rutiere (autostrăzi, drumuri regionale și locale) care aparțin celor trei regiuni și dintre care o mare parte sunt deja supuse eurovinietei. Atunci când utilizați un drum belgian, vehiculul dvs. trebuie echipat cu o unitate activă. Sistemul se bazează pe principiul utilizatorul plătește. Astfel, toată lumea contribuie în mod echitabil la utilizarea drumurilor belgiene.


REȚEAUA DE TAXARE ÎN GERMANIA: LKW-MAUT

În Germania, peste 50.000 de km de drumuri federale și autostrăzi sunt supuși taxei rutiere. Aceasta se aplică transportului de marfă și vehiculelor articulate cu o masă totală maximă autorizată (MTMA) de 7,5 tone. Introdusă în 2005 pentru vehiculele de transport de marfă care au cel puțin o MTMA de 12 tone, taxa rutieră a fost extinsă începând cu iulie 2018 la vehiculele de 7,5 tone sau mai mari. Taxa rutieră este determinată în funcție de:

  • Masa ansamblului rulant al vehiculului.
  • Numărul de osii al ansamblului rulant, inclusiv remorca.
  • Norma de poluare Euro a vehiculului și eventuala prezență a unui filtru de particule (se va prezenta documentul CRP/PMK).
  • Numărul total de kilometri parcurși de vehicul.

TAXARE ÎN GERMANIA: LKW-MAUT